Krízis vagy válság? 1. rész

2020.06.08

Hosszasan gondolkodtam, hogyan fogjam meg ezt a témát, hogy "KissKlári-s legyen", azaz megjelenjen benne a munka (munkavállaló, vezető) és a magánélet (egyén) oldala egyaránt, krízis és megoldás. Ebből születtek meg a következő gondolatok.

Nagyon szívesen fogadok hozzá véleményeket, ötleteket, gondolatébresztőket. Örülnék neki, ha el tudnánk indítani közösen egy hosszabb diskurzust is.

Számomra többek között azért is nagyon érdekes ez a helyzet, mert ez most valamilyen formában mindenkit érint. Nemtől, kortól, tapasztalattól, munkakörtől függetlenül, nemzeteken átívelő. Itt most valóban nincs diszkrimináció.                                                                                                       Félelem, bizonytalanság, szorongás kontra vagy párhuzamosan (nem zárják ki egymást jelen esetben) lehetőség, pillanatnyi biztonság, megküzdés, lelassulás.                                                                                                           Egy időben vizsgáznak egyének, párok, családok, nemzetek és az egész világ.                                                                                                                     Az is közös ebben a helyzetben, hogy most mindenki rákényszerül, hogy pillanatra megálljon, gondolkodjon, vagy szembenézzen/ megküzdjön azzal, amivel eddig nem tudott vagy nem akart. Az a jó hír, hogy most valóban van lehetőség a változásra.                                                                                 Tudom, hogy ezek kemény szavak, mikor személyek, családok megélhetése foroghat kockán.                                                                                           Nézzük meg az idevezető utat.