Életutam

GONDOLATAIM

Kiss Klára

Avagy egy HR-es pszichológus, pszichológus- HR-es életútja

Szerencsés ember vagyok, mert a hivatásom a szenvedélyem.

A pszichológus munkában az a művészet, hogy mindig "rögtönözni", "improvizálni" kell. Nincs két egyforma (élet)történet, út. A munka megkezdésekor körvonalazódik a távoli, közös cél és csak utána nézünk bele abba a bizonyos "batyuba", a múltba. A szakembernek nagyon jó eszközökkel, kifinomult érzékkel, széleskörű tudással és tapasztalattal kell rendelkeznie ahhoz, hogy megfelelő támogatást, biztonságot, iránymutatást tudjon nyújtani mindenki utazásához. Nincsenek általánosan, mindenkire ható csoda receptek (pirulák) a munkámban. Van, aki hajózni, van, aki repülni, mások gyalogolni, vagy vezetni szeretnek. Ugyanakkor mindenki képes megtanulni az iránytű használatát, ha egyszer megmutatják neki. S ha már megvan a cél, akkor az már odavezet az úton. Nekem ez a kreativitás, finomság adja a motivációt és a sokszínűsége tartja ébren bennem a lángot, tüzet.

Szakmai múltamnak köszönhetően az embert mindig kétfelől vizsgálom. Egyszer individuumként - önálló egyéniségként, másszor pedig egy munkaszervezet, csapat tagjaként. Nagyon szorosan hat is egymásra ez a két világ, hiszen a munkahely ki-bejáratánál nincs egy csomagmegőrző, ahova reggel bepakolhatnánk és otthagyhatnánk az otthoni érzéseinket, gondolatainkat, majd a munkaidő lejártával kicserélhetnénk a munkával kapcsolatosakra.

Szakmai utam


Karrierem

2008-ban szereztem meg az első, HR-es diplomámat a Pécsi Tudományegyetemen és kezdtem el ezen a területen dolgozni. 2017 év végéig különböző szektorokban tevékenykedő (elektronika, autóipar, logisztika), középméretű (~400 fő) multinacionális cégeknél töltöttem be egyre felelősségteljesebb pozíciót HR asszisztenstől menedzserig. 

Munkavégzésem során a fő mottóm az volt, hogy elsősorban emberekkel dolgozunk, minden folyamat mögött egy egyén(iség) áll, mindig ebből induljunk ki. Akik éreznek, gondolkodnak, hatással vannak egymásra. Művészet mindenkivel megtalálni a közös hangot, utat. A mindennapjaim szerves részét képezte a munkapszichológia és a szervezetfejlesztés.

Tanulmányaim

Az egyre erősödő pszichológia iránti érdeklődésemnek köszönhetően 2013-ban szintén a Pécsi Tudományegyetemen egyetemi, pszichológus oklevelet szereztem. Szűnni nem akaró tanulási igény és kíváncsiság hajt. Ennek köszönhetően 2019 júniusában az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tanácsadó szakpszichológus diplomát szereztem, krízisintervenciós szakirányon.

Szakmai továbbképzéseim:

2012 Six Sigma Green Belt

2014 360 fokos értékelés facilitátor - Profilor

2014 Grow-modell coach tréning (Honeywell)

2016 7 szokás tréning facilitátor - FranklinCovey

2018 NLP- Hipnózis önismeret

2019 Life coach

2020 Vezetői és üzleti coach- coaching pszichológus